Školský podporný tím
Konzultačné hodiny učiteľov
Užitočné odkazy
- Ochrana osobných údajov
- Žiacka knižka
- Školský časopis
- Jedálny lístok
- Rozvrh
- Suplovanie
- Učitelia
- Triedy
- Krúžky
- Maturita
Hotelová akadémia oslávila 70. výročie založenia školy
Dom umenia bol obsadený do posledného miesta, bývalí aj súčasní študenti búrlivo tlieskali všetkým prítomným pedagógom a spomínali aj na tých, ktorí sa jubilea Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera nedožili.
Presne 70 rokov po svojom založení je škola vo vynikajúcej kondícii. Počet záujemcov o štúdium stále dvojnásobne prevyšuje počet voľných miest a žiaci i učitelia slávia úspechy na najvyššej úrovni.
Založenie hotelovej školy sa pripravovalo už v období Slovenského štátu. O jej zriadenie sa významnou mierou pričinil bývalý generálny riaditeľ piešťanských kúpeľov Ľudovít Winter. V roku 1946 sa rozbehli prípravné práce, pričom vyučovať sa začalo v školskom roku 1946/1947. V tom čase išlo o jedinú školu svojho druhu na Slovensku.
Na stretnutie v Dome umenia prišlo asi 600 bývalých žiakov. Program odštartovalo prezentačné video školy. Okrem primátora mesta Piešťany Miloša Tamajku, župana Trnavského samosprávneho kraja Tibora Mikuša a riaditeľa školy Ladislava Blaškoviča sa obecenstvu prihovorili aj bývalí študenti či zamestnanci školy. Programom sprevádzali Přemysl Boublík a Karin Olasová.
Na pódiu Domu umenia sa vystriedali zástupcovia všetkých generácií absolventov. Ako posledný prítomných pozdravil súčasný študent Mário Stankovský, ktorý je prapravnukom Imricha Wintera.
Spevák a hudobník Adam Ďurica zaspieval a na gitare zahral dve skladby. Tanečníci a tanečnice z umeleckého súboru Lúčnica svojim umením zaplnili pódium Domu umenia. Žiaci Základnej umeleckej školy Piešťany zahrali krátku scénku zo 40. rokov, v ktorej priblížili založenie školy Ľudovítom Winterom. Počas večera získal riaditeľ Ladislav Blaškovič viacero ocenení, a to aj z rúk župana TTSK Tibora Mikuša, ktorý si spoluprácu s akadémiou pochvaľuje.
Program pokračoval v priestoroch hotelovej akadémie. Pre pozvaných hostí bola pripravená slávnostná recepcia. Vyblýskané podnosy ponúkali rozmanité zákusky, šaláty či pochúťky z mäsa. „Bolo to veľmi náročné. Túto aktivitu pripravovalo viacero tímov. Venovali sa kultúrnemu programu, gastronomickej časti či príprave bulletinu. Všetko sme robili vo vlastnej réžii,” „Moja vízia je stále napredovať. Cieľ zostáva nezmenený – vychovať budúcich odborníkov,” povedal riaditeľ hotelovej akadémie Ladislav Blaškovič.
Reportáž na STV si môžete pozrieť na priloženom linku - minutáž 22,44