Školský podporný tím
Konzultačné hodiny učiteľov
Užitočné odkazy
- Ochrana osobných údajov
- Žiacka knižka
- Školský časopis
- Jedálny lístok
- Rozvrh
- Suplovanie
- Učitelia
- Triedy
- Krúžky
- Maturita
VIANOČNÉ GASTRO 2015
Čas Vianoc sa nezadržiteľne blíži. Je to čas zázračný, kedy sa plnia tie najtajnejšie želania a sny. Čas, kedy majú ľudia k sebe bližšie, kedy sa snažíme viac ako inokedy otvoriť svoje srdcia a robiť druhým radosť. Čas nášho pravidelného každoročného podujatia, ktoré je príležitosťou na chvíľu sa zastaviť v predvianočnom zhone a načerpať sviatočnú atmosféru či inšpiráciu pre štedrovečerný stôl. Pre študentov hotelovej akadémie je to zase príležitosť prezentovať verejnosti svoje odborné vedomosti a zručnosti ako napríklad flambovanie, dekoratívne vyrezávanie do ovocia, výroba čokoládových praliniek, zdobenie tort a medovníčkov, prípravu slávnostnej tabule či ponúknuť navštevníkom pestrý výber jedál a nápojov v gastronomických strediskách - napr. vo francúzskej, talianskej a mexickej reštaurácii, cukrárňach, kaviarňach a baroch s miešanými nápojmi.
Súčasťou otvorenia Gastro Vianoc bol aj krst knihy bývalej riaditeľky hotelovej akadémie Otílie Jurgovej a učiteľky Kataríny Sedlákovej – Tekvica na našom stole, ktorú vydalo Slovenské pedagogické vydavateľstvo. Jedným z krstných otcov knihy receptov z tejto zeleniny sa stal tiež herec a spevák, člen divadelného súboru Nová Scéna v Bratislave Peter Makranský, ktorý sa postaral i o krátky hudobný vstup.