Podkategórie

Ekohoteláci vyhrali súťaž Enviropátračka „Superpotraviny“

Aj tentoraz sa Ekohoteláci - žiaci 1. A, 1. B a 1. D triedy, zapojili do ekologickej súťaže Enviropátračka a vyhrali 1. miesto. Súťaž sa niesla v duchu sebarozvoja a zamerala sa na zdravé stravovanie, čo považujeme za kľúčovú tému v súčasnej dobe konzumu. Ekohoteláci pátrali po netradične tradičných superpotravinách, skúmali, ktoré sú najlepšie spôsoby uchovávania potravín, aby sa zvýšila ich čerstvosť a trvanlivosť, zisťovali, ako sa pripravuje najlepšia kvasená kapusta, vyskúšali si fermentáciu ovocia v praxi prípravou ovocných limonád, pripravovali pickles – kvasenú zeleninu (zdroj prírodných probiotík), pozorovali rôzne situácie kysnutia kvasníc, ďalej konzumáciou zdravých potravín s prospešnými baktériami priamo na sebe pozorovali, či je možné, aby tieto probiotické baktérie ovplyvňovali náš psychický stav a pocit šťastia, formulovali viackrokový dizajn výskumnej otázky ako nástroj pre ohraničenie zložitých problémov.

Tešíme sa z nášho úspechu!