Podkategórie

Varíme zdravo

Zásady zdravej výživy si v praxi vyskúšali žiaci 2.A triedy. V cvičných kuchynkách  na hodinách TJP pripravili recepty zdravej výživy s Ing. et Ing. Martinou Lahučkou, výživovou poradkyňou, ktorá sa už niekoľko rokov venuje výžive a výživovému poradenstvu. Tiež sa zmerali na bioimpedančnom prístroji InBody 270, ktorý meria celkovú hmotnosť, skladbu tela čo sa týka podielu svalov, tukov, vody, proteínov, minerálov. Analýza zahŕňa hodnoty indexu WHR, viscerálneho tuku, BMI, bazálneho a odporúčaného energetického príjmu, obvodov tela, metabolický vek a mnohé ďalšie. Varenie podľa princípov zdravej výživy znamenalo zakomponovanie vysokého podielu zeleniny, ovocia, strukovín, celozrnných obilnín, nízkotučných mliečnych výrobkov a zdravých tukov v podobe rôznych druhov orechov a semienok.